Terug naar Hoofdpagina

Culturele reizen naar Marokko 2018

Benafrica A&B organiseert twee Culturele reizen naar Marokko:

1) In de maand Maart 2018:

" Fes, Meknes, Rabat, Casablanca, Essaouira en Marrakech "

2) in de maand Mei 2018, Festival van 'sWerelds Spirituele Muziek van  Fez, Marokko (zie hieronderaan)

Met vriendelijke groeten,

Hamza Lemouesset,

Manager en Begeleider

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Hamza Lemouesset

T. 026-381 27 28 ( Bij geen gehoor, kunt u een bericht inspreken zodat we contact met u opnemen.

T. 06 53 99 55 29 info@Benafrica.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Festival van de Wereld Spirituele Muziek van  Fez, Marokko

Elk jaar, musici uitgenodigd uit de vijf continenten van de wereld betreden de podia van de medina van Fes en exploreren geluiden die soms terug gaan naar het begin van de tijd. Een boeket van spirituele muziek wordt voorgesteld. Films en shows worden toegevoegd aan het programma.

Een feest van spiritualiteit, de dialoog van culturen en religies, in het kort, een manier om mensen met elkaar te verzoenen ... in de muziek. De Geest van Fes, spirituele thuis van Marokko, kristalliseert inderdaad de inspiratie die achter de oprichting van dit evenement is. Het festival is bedoeld om " kunsten en spiritualiteiten in te zetten in dienst van de menselijke en sociale ontwikkeling en verzoening tussen volkeren en culturen.

“ Geweldig initiatief ! “

Dit festival heeft een uitstekende reputatie. Het wordt nu erkend als een van de belangrijkste gebeurtenissen in de muziekscene van Fes, van Marokko en zelfs van de Wereld.

Concerten worden gehouden onder de grote eik van de Batha tuinen en de shows worden gemonteerd  in de betoverende behuizing van de Bab Makina paleis.

Wanneer: Mai 2018

Schrijf in uiterlijk drie maanden van tevoren. Uiterlijk einde januari 2018. Het aantal plaatsen zijn beperkt. Vol is vol.

Site internet : Festival de Fès des musiques sacrées du monde 

Festival des musiques sacrées du monde à Fès

Chaque année, des musiciens du monde entier montent sur les scènes de la médina, et explorent des sonorités remontants parfois à la nuit des temps. Un bouquet de musiques spirituelles est proposé. Films et expositions viennent s’ajouter au programme.

Une célébration de la spiritualités, un dialogue des cultures et des religions, bref une façon de réconcilier les humains... en musique. L'esprit de Fès, berceau spirituel du Maroc, cristallise bel et bien l'inspiration qui est à l'origine de la création de cet événement. Le festival a pour ambition de « mettre les arts et les spiritualités au service du développement humain et sociétal et du rapprochement entre les peuples et les cultures ». Belle initiative !

Ce festival jouit d'une excellente réputation. Il est aujourd'hui reconnu comme l'un des événements les plus importants de la scène musicale de Fès, du Maroc et même du Monde.
Les concerts se déroulent sous le grand chêne des jardins du Batha, et des spectacles sont montés dans l'enceinte de l’envoûtant palais de Bab Makina.

Quand : Mei 2018 

Inscrivez-vous avant fin janvier prochain. Les places sont limitées.

Site internet : Festival de Fès des musiques sacrées du monde 
Fiche destination : Maroc 

> > > Terug naar Hoofdpagina